A comunica, a împărtăşi cu ceilalţi ceea ce cunoşti, te miră sau te frământă, este calea cea mai simplă de a evolua. Te aștept.
Robin Sharma
Data: 8.04.2015

Pe Robin Sharma l-am “întâlnit” în urmă cu câţiva ani, mai exact în 2009, atunci când unul dintre oamenii care au făcut posibil ca eu să devin un trainer mai bun mi-a dăruit o carte: “Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul“. Se numeşte Daniel Lixandru şi este un maratonist al trainerilor, preşedinte- printre altele- al fundaţiei Corpore Anima despre care probabil că aţi auzit: sunt cei care modelează viitorul, copiii noştri.

Dintre toate tehnicile din cartea de care vă spuneam mai sus, preferata mea rămâne cea din primele pagini, tehnica trandafirului. Iar cartea, recunosc, am citit-o de mai multe ori şi de fiecare dată descopăr nuanţe noi, ba mai mult, obişnuiesc să o dăruiesc la rândul meu oamenilor, cu speranţa că le va fi de folos.

Povesteam în urmă cu un an despre un experiment numit Zero negaţii ştiut fiind că în limbajul nostru curent, în felul nostru de a fi şi de a trăi învăţăm mai cu seamă negaţiile decât afirmaţiile, suntem educaţi prin bariere lingvistice care ne separă pe noi de visurile noastre. Aţi observat vreodată reacţia părinţilor atunci când copilul răspunde la întrebarea “ce vrei să te faci când vei fi mare?” Aproape instantaneu râd sau retează o bucată de vis: “imposibil!”- spun ei. Şi pot spune că la fel reacţionează oamenii atunci când le descriu “Tehnica trandafirului” prezentată de Julian Mantle, personajul lui Robin Sharma.

Mi se spune adesea că ceea ce eu am încercat, am experimentat este lipsit de şansă. Oare? Dacă eu am încercat- şi ca mine mulţi alţii- şi ştiu că funcţionează, atunci de ce oamenii o resping? Un răspuns, cel mai bun răspuns, este că teama de a ieşi din zona de confort, de a rupe legăturile cu trecutul este mai mare decât dorinţa. Pentru că atunci când dorinţa este suficient de puternică, fiecare dintre noi renunţăm la acel Ferrari de ieri, de astăzi. Aţi observat, apropo, că deşi vorbesc despre negaţii folosesc un limbaj pozitiv? Şi totuşi, există momente în care, dacă vrei să ajungi la visul tău trebuie să ştii să spui: stop! eu vreau altfel, altceva!

Vis? Vorbim despre vis? În urmă cu doi ani de zile discutam cu un prieten. Ne aflam la un curs într-un oraş din sudul ţării şi îmi amintesc perfect că i-am spus: “îmi doresc să-l văd pe Robin Sharma!” lucru aproape imposibil în acel moment. Mai mult, tot în vara lui 2013, un alt prieten, trainer şi el, Călin de la gânduri clare îmi povestea cum ar fi dacă am reuşi să-l invităm pe Robin Sharma la Cluj. Imposibil? Robin Sharma vine la Bucureşti, pe data de 17 septembrie, pentru a susţine o conferinţă. Am aflat despre aceasta ieri, de la Victor şi îţi spun doar atât: într-un fel sau altul, eu voi fi acolo. Pentru că eu am un vis.

Ne vedem acolo?

Şi aminteşte-ţi: “You were born into genius. Don’t settle for any mediocrity!” (Robin Sharma)

Trackbacks

  1. Cum am ratat conferința lui Robin Sharma - Camelia Sima