A comunica, a împărtăşi cu ceilalţi ceea ce cunoşti, te miră sau te frământă, este calea cea mai simplă de a evolua. Te aștept.
Cum am ratat conferința lui Robin Sharma
Data: 17.09.2015

În urmă cu câteva luni aflam de la Victor Kapra despre conferința lui Robin Sharma la București, eveniment care are loc astăzi, 17 septembrie, informație pe care am dat-o și eu mai departe ca un argument dacă vreți, pentru participarea mea la acel concurs din 6 aprilie. Un argument palid din păcate, pentru că, deși scrisesem că îmi doresc să-l văd pe Robin Sharma, am lăsat totul la stadiul acesta: vorbe. Aș fi putut să-mi cumpăr un bilet. Aș fi putut să mă organizez altfel, dacă tot scrisesem că vreau să merg, da. Și oricare ar fi fost motivele pentru care doream să ajung acolo, ideea este că eu doar am scris și atât. Vina mea, recunosc.

Am participat la acel concurs organizat în 6 aprilie fără prea mari speranțe. Apoi, după ce data limită- 6 mai- a trecut, mi-am luat gândul de la el. Din motive care mie îmi scapă, anunțarea câștigătorului a fost amânată, iar prețul biletelor a crescut și eu mi-am găsit suficiente pretexte pentru a renunța de fapt. Până în 15 septembrie, după amiaza, când am primit un email în care eram anunțată drept câștigătoare, lucru pentru care vă mulțumesc domnule Victor Kapra. Deși cam din scurt, mă gândeam că voi reuși să mă organizez ca să pot fi acolo, la conferință, numai că organizatorii au uitat să ia legătura cu mine a doua zi. A doua zi, ieri adică, am avut o zi extrem de ocupată, lucru care în esență este bine. Îmi plac zilele cu agitație maximă și cu lucruri duse la bun sfârșit. Doar că pe la ora 17 mi-am reamintit că cineva dintre organizatorii conferinței lui Robin Sharma ar fi trebuit să mă contacteze. Și m-am mirat. Și am lăsat un comentariu pe blogul unde se organizase concursul (comentariu aflat fie la moderare, fie în spam) și-am mai scris un gând pe Facebook. Da, aș fi putut să mai trimit un email și asta este drept, dar vorbim despre ora 17, o oră la care, după mintea mea, se cam știu listele de invitați la un eveniment, s-au primit confirmările și cei care organizează așa ceva mai fac mici retușuri pe ici, pe colo. Respirări. În mintea mea, eu așa cred că se organizează lucrurile, mai cu seamă când știi de luni bune că ai de făcut un eveniment cu o mie de persoane în data x. Dezamăgire? Un pic da. Amestecată cu oboseala zilei, cu alte gânduri.  Mi-am pregătit agenda pentru astăzi și am dispărut în fotoliul meu. Dacă mi-aș fi dorit cu adevărat să ajung, aș fi găsit motive. Eu am zidit înaintea mea scuze.

Și astăzi… la ora 10 va urca pe scenă Robin Sharma. A mai fost în România, știu. Cred că va mai veni, deși românii învață greu. După ce mi-am băut cafeaua, în rutina zilnică, am deschis calculatorul. Știam că voi scrie despre cum am câștigat o invitație pe care am așteptat-o degeaba. Îmi promisesem să scriu în liniște și cât se poate de obiectiv, asumându-mi și partea mea de vină, așa cum fac mereu. Judecându-mă întâi pe mine. Înainte de asta am citit pe Facebook cum că domnul Victor Kapra a luat legătura cu organizatorii, ieri pe seară, imediat ce a văzut mirarea mea. Vă mulțumesc, ați fi putut să nu o faceți, știu. Și sunt convinsă că i-ați tras de mânecă pentru că mi-au scris, chiar două mesaje, dintre care unul conținea invitația nominală. Celălalt… să zăbovim puțin asupra lui:

Untitled

 • peste o mie de participanți își primeau aseară la ora 22 biletele? Aoleu! O fi bine că suntem mai mulți?
 • probleme logistice în ultimele ore de dinaintea evenimentului? Parcă ziceam ceva de organizare…

 

Evident, sunt acasă la ora aceasta. Și tot acasă aș fi fost și dacă citeam acele emailuri aseară, atunci când sosiseră, pentru că eu îmi organizasem deja ziua. Și locuiesc în alt oraș. Și îmi trag învățămintele din povestea aceasta. Am ratat conferința lui Robin Sharma din vina mea: trebuia să-mi cumpăr bilet.

Am tot spus că voi renunța să particip la concursuri….

 1. 1 Dana a spus:

  Ai ratat-o “la milimetru”. Sau poate doar nu a fost să fie de data asta… 😀

 2. 1 Camelia Sima a spus:

  și ce-ar fi de râs?

 3. 1 BogDan a spus:

  Foaie verde ca turismu’
  Cel mai bun gând e truismu’.
  Și ratezi la milimetru
  Și gândirea și defectu’.

  Părerea mea.

 4. 1 Camelia Sima a spus:

  foaie verde de cicoare
  asta da organizare! 😀