A comunica, a împărtăşi cu ceilalţi ceea ce cunoşti, te miră sau te frământă, este calea cea mai simplă de a evolua. Te aștept.
Mitul peșterii
Data: 26.01.2017

Unul dintre cele mai cunoscute principii NLP spune așa: ”Harta nu este teritoriul!”

Probabil că Platon știa și el aceasta, pentru că Mitul peșterii pare să confirme acest principiu:

”Acuma, dragă Glaucon, reluai eu, trebuie să aplicăm punct cu punct această imagine la acelea ce am spus mai sus; să comparăm lumea pe care ne-o arată vederea cu timpul petrecut în închisoare şi lumina focului care o luminează, puterii soarelui; cât despre ridicarea în regiunea superioară, la contemplarea obiectelor ei, dacă tu o consideri ca o ascensiune a sufletului către inteligibil, atunci nu te vei înşela asupra gândirii mele, fiindcă tot doreşti s-o cunoşti, în ceea ce mă priveşte, aceasta este părerea mea: în lumea inteligibilă, ideea binelui este percepută cea din urmă şi cu greutate; dar nu poţi s-o vezi fără să tragi concluzia că ea este cauza a tot ce este drept şi frumos în toate lucrurile. Că ea a creat în lumea vizibilă lumina şi pe suveranul luminii şi că, în lumea inteligibilă, ea însăşi este suverană şi împarte adevărul şi inteligenţa.! (fragmend din Platon- Mitul Peșterii- Republica)

Gând pentru acest an: luminează-ți sufletul și mintea cu ceva nou. Harta ta nu este deloc teritoriul realității (vieții) ci doar o parte construită și influențată de atât de mulți factori.