A comunica, a împărtăşi cu ceilalţi ceea ce cunoşti, te miră sau te frământă, este calea cea mai simplă de a evolua. Te aștept.
Asistența rutieră- produs nou, oferit prin Transilvania Broker
Data: 20.10.2016

Asistența rutieră- produs Transilvania Broker

Asistența rutieră, fără să fie un produs de asigurare de sine stătător în portofoliile companiilor de asigurare, cât mai degrabă o clauză suplimentară a contractului de casco, pare să câștige tot mai mult interes în rândul proprietarilor de autoturisme, mai cu seamă printre aceia care, siliți de împrejurări, au aflat ce înseamnă tractare ori imobilizarea mijlocului de deplasare pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, întâlnim de ceva vreme asistența rutieră la dealerii auto, este un serviciu suplimentar oferit clienților care își achiziționează un autoturism nou și oferă serviciu gratuit de tractare și transport ca urmare a implicării autovehicolului într-un incident rutier.

Ce fac însă aceia dintre noi ale căror autoturisme sunt ieșite din garanția oferită de dealer? La o primă studiere a pieței pot apela la Mondial Asisstance, produsul care acoperă asistența rutieră și transportul, autoturism la schimb și, la nevoie acoperă chiar costurile de cazare, însă acest produs este gândit suplimentar asigurării de călătorie în străinătate și este destinat perioadei de vacanță în general. O altă variantă ar fi fost la Generali, însă produsul de asistență rutieră oferit de ei a fost retras de pe piață la un moment dat (poate că a fost insuficientă promovarea lui, poate că altele au fost motivele, cert este că a avut totuși o viață scurtă). Un produs ceva mai scump, undeva în jurul a 60 de euro (preț calculat pentru un autoturism Ford Focus cu an de fabricație 2015),  poate acoperi acest serviciu la Groupama și ar mai exista varianta asigurării casco, pentru cei care își permit și care, la unii asigurători, acoperă și asistența rutieră (la autoturismele cu o vechime mai mică de 10 ani- cazul Omniasig, de pildă), clauză oferită la un cost suplimentar, evident.

Din grija față de clienți și preocuparea permanentă de a fi mereu aproape de nevoile acestora Transilvania Broker a lansat de curând pe piață produsul TransAsist, un produs gândit să acopere asistența rutieră și oferirea de autoturism la schimb, la costuri cât mai accesibile, indiferent de vechimea autoturismului ori de proprietarul acesteia (persoană fizică sau juridică). Pentru un preț de 49 de lei, 64 de lei sau 79 de lei (în funcție de varianta autoturismului la schimb) produsul TransAsist oferă tractarea în condiții de siguranță a autoturismului pe durata a 12 luni și autoturism la schimb pentru perioada cât autoturismul se află imobilizat, la service.

Produsul se adresează persoanelor fizice și juridice pentru autoturismele deținute de aceștia (cu excepția celor utilizate în competiții sportive, în regim de taxi, transport marfă și/sau persoane, rent a car, pază și protecție) și acoperă tractarea și transportul autoturismului pe teritoriul României cu următoarele condiții: evenimentul să se fi produs pe teritoriul României, pe drumurile publice, în eveniment să fi fost implicat cel puțin un autoturism în mișcare, iar ca urmare a acestuia să rezulte imposibilitatea deplasării autoturismului asigurat prin forța proprie.

În ceea ce privește serviciul de autoturism la schimb, acesta este oferit o singură dată pe toată perioada de asigurare, ca urmare a imobilizării autoturismului asigurat în service, pentru o perioadă de șapte zile calendaristice, cu condiția ca solicitarea să fie efectuată în maxim zece zile calendaristice de la producerea evenimentului asigurat. În funcție de opțiunea clientului, autoturismul la schimb se încadrează în trei clase. eficiență, eleganță și siguranță.

Totodată, produsul mai spunem că produsul este oferit de Transilvania Broker în parteneriat cu Omniasig, fără să fie condiționat de emiterea unei alte polițe de asigurare și pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție.